Rijles... en dan?

Daar zit je dan. Dat is even wennen: zelf achter het stuur, een heel nieuw perspectief. Je zou zó weg willen rijden. Maar hoe?

In de eerste les maken we kennis. Met elkaar én met de auto, een Mercedes C-klasse met alles erop en eraan. Je verstelt de bestuurdersstoel zodat je comfortabel zit, goed overzicht hebt en gemakkelijk bij de pedalen kunt. Je verstelt de binnenspiegel en de buitenspiegels, zodat je goed kunt zien wat er achter je gebeurt. We lopen de bedieningselementen langs, starten de motor en rijden weg. Eerst naar een rustige buurt om de basishandelingen onder de knie te krijgen, later naar Gouda of Rotterdam om veilig te leren deelnemen aan het verkeer.

De volgende lessen bouwen we op in jouw tempo, maar wel gestaag. In de loop van de rijopleiding gaan we ook in op de techniek onder de motorkap. We peilen de olie en controleren de andere vloeistoffen. We controleren ook de verlichting en de bandenspanning.

Het Nieuwe Rijden staat centraal tijdens de hele rijopleiding. Het Nieuwe Rijden betekent dat je zuiniger, efficiënter en dus milieubewuster rijdt. Zo draagt Autorijschool Wouter Harinck graag bij aan duurzaamheid.

Naast voertuigbeheersing, autotechniek en Het Nieuwe Rijden zijn veiligheid en verkeersinzicht belangrijke thema’s. De theorie leer je zelf online met iTheorie en in de praktijkles passen we de regels in verschillende verkeerssituaties toe. Natuurlijk slaan we de bijzondere verrichtingen niet over: keren, parkeren, bocht achteruit, de hellingproef – het komt allemaal aan bod.

Zo kun je erop rekenen dat je in de juiste richting wordt gestuurd: vol zelfvertrouwen je rijexamen tegemoet!